密码:
注册找密码我的浏览
设首页加收藏 ______

首页每天学英语新概念六级音标词汇语法四级研究生大学高中初中小学少儿演讲有声圣经VOA商务雅思

您所在的位置: 大耳朵首页 > 听力资料 > 在线视听资料 >...> 英语四级考试 > CET4历年听力 > 正文

站内搜索:

小提示:学单词背单词请到大耳朵免费在线背单词系统
congressman/['kƆŋɡresmən]/ n。 国会议员, 众议院议员 。。。

大学英语四级(CET4)历年听力t_cet4_199606

Section A
Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Example:
you will read:
A)At the office
B)In the waiting room
C)At the airport
D)In a restaurant
From the conversation we know that the two were talking about some work they had to finish in the evening.This is most likely to have taken place at the office.Therefore,A)"At the office"is the best answer.You should choose [A] on the Answer sheet and mark it with a single line through the centre.
Sample Answer [A][B][C][D]
1.
A) Place another order.
B) Call to check on it.
C) Wait patiently.
D) Go and find the furniture.
2.
A) She doesn't need the job.
B) She hasn't got a job yet.
C) She has got a good job.
D) She is going to start work soon.
3.
A) She got home before 9 o'clock.
B) She had a bad cold.
C) She had a car accident.
D) She was delayed.
4.
A) She hasn't gone camping for several weeks.
B) She likes to take long camping trips.
C) She prefers not to go camping on weekends.
D) She often spends a lot of time planning her camping trips.
5.
A) A writer.
B) A teacher.
C) A reporter.
D) A student.
6.
A) She has not heard of Prof. Johnson.
B) She has not heard of Prof. Johnson's brother.
C) She is a good friend of Prof. Johnson's brother.
D) She does not know Prof. Johnson's brother.
7.
A) Coming back for a later show.
B) Waiting in a queue.
C) Coming back in five minutes.
D) Not going to the movie today.
8.
A) He has got a heart attack.
B) He has unharmed.
C) He was badly hurt.
D) He has fully recovered from the shock.
9.
A) The man went to Australia during Christmas.
B) The man visited Australia during the summer vacation.
C) The man didn't have a good time because of the different weather.
D) The man remained home while his parents went to see his uncle.
10.
A) To attend a party at a classmate's home.
B) To do homework with her classmate.
C) To attend an evening class.
D) To have supper out with her classmate.
Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Passage One
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
11.
A) He fell into the river but couldn't swim.
B) He fell into the river together with his bike.
C) He had his foot caught between two posts in the river.
D) He dived into the river but couldn't reach the surface.
12.
A) He jumped into the river immediately.
B) He took off his coat and jumped into the water.
C) He dashed down the bridge to save the boy.
D) He shouted out for help.
13.
A) He asked what the young man's name was.
B) He asked the young man to take him home.
C) He gave his name and then ran away.
D) He thanked the young man and then ran away.
Passage Two
Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.
14.
A) Alcohol helps develop people's intelligence.
B) Heavy drinking is not necessarily harmful to one's health.
C) Controlled drinking helps people keep their wits as they are.
D) Drinking, even moderately, man harm one's health.
15.
A) Worried
B) Pleased
C) Surprised
D) Unconcerned
16.
A) At a conference.
B) In a newspaper.
C) On television
D) In a journal.
Passage Three
Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.
17.
A) To seek adventure there.
B) To be with her mother on Christmas.
C) To see the animals and plants there.
D) To join her father on Christmas.
18.
A) She was seriously injured.
B) She survived the accident.
C) She lost consciousness.
D) She fell into a stream.
19.
A) To avoid hostile Indians.
B) To avoid the rain.
C) To avoid the strong sunlight.
D) To avoid wild animals.
20.
A) They gave Julia food to eat.
B) They drove Julia to a hospital.
C) They invited Julia to their hut.
D) They took Julia to a village by boat.

听力原文
Section A
1.
M: I haven't received the furniture I ordered yet. Maybe I should call to check on it.
W: Don't worry. It takes at least a week to arrive.
Q: What does the woman think the man should do?
2.
M: Congratulations! I understand you've got a job. When will you start to work?
W: You must be thinking of someone else. I'm still waiting to hear the good news.
Q: What does the woman mean?
3.
W: If it hadn't been snowing so hard, I might have been home by 9 o'clock.
M: It's too bad you didn't make it. Jane was here and she wanted to see you.
Q: What happened to the woman?
4.
M: Janet is quite interested in camping, isn't she?
W: Yes, she often goes for weeks at a time.
Q: What does the woman say about Janet?
5.
W: Good evening, Professor David. My name is Susan Gray. I'm with the local newspaper. Do you mind if I ask you a few questions?
M: Not at all. Go ahead, please?
Q: What is Susan Gray?
6.
M: Do you know Professor Johnson's brother?
W: I've never met him, but I've heard that he is as well-known as Johnson herself.
Q: What do we learn from the woman's reply?
7.
W: The movie starts in 5 minutes and there's bound to be a long line.
M: Why don't we come back for the next show? I'm sure it would be less crowded.
Q: What is the man suggesting?
8.
W: Were you hurt in the accident?
M: I was shocked at the time, but wasn't hurt at all. My bike was totally damaged though.
Q: What do we know about the man?
9.
W: Where were you on Christmas David? I called you several times and nobody was home.
M: My parents and I traveled to Australia to visit my uncle. It was quite an experience to spend Christmas in summer.
Q: What do we learn from this conversation?
10.
M: It's seven o'clock already. Mary should be home by now.
W: Oh. I forgot to tell you that she called this afternoon and told me that she was going to a party at her classmate's house and wouldn't be home until 10.
Q: What did Mary say she was going to do?
Section B
Passage One
A young man who refused to give his name dived into the river yesterday morning to save a twelve-year-old boy. The boy ran away after he was rescued. He had been swimming in the river and had caught his foot between two concrete posts under the bridge. He shouted out for help, At the time a young man was riding across the bridge on his bicycle. He quickly got down and dived into the river. He then freed the boy's foot and helped him to the river bank where a small crowd had collected. The boy thanked his rescuer sincerely, then ran off down the road. He was last seen climbing over a gate before disappearing over the top of the hill. The young man who was about 20 years of age said, "I don't blame the boy for not giving his name. Why should he? If he wants to swim in the river, that's his business. And if I wanted to help him, that's mine. You can not have my name either." He then ran back to the bridge, got on his bicycle and rode away.
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
11. What happened to the 12-year-old boy?
12. What did the young man do when he saw the boy in danger?
13. What did the little boy do after he was rescued?
Passage Two
Researchers have discovered a link between drinking and thinking. A moderate amount of alcohol may help us keep our mental abilities as we age. Brain scans show alcohol abuse kills brain cells. But little is known about the effects of life-long drinking. So moderate drinkers may want to toast new findings from researchers at Duke, and Indiana Universities. Dr. Joe Christian of Indiana Universities says men who have one or two drinks each day retain slightly stronger comprehension skills than the non-drinker or the heavy drinker. The doctor and his colleagues gave mental tests to nearly 4000 male twins between the ages of 66 and 76. The moderate drinkers had slightly better reasoning ability than their brothers who drink more or less. Other studies have found that alcohol in moderation can help the heart. But alcohol abuse can cause bone loss and other health problems. This study was presented at an alcoholism meeting in San Antonio.
Questions 14 to 16 are based on the passage you have heard.
14. What has recent research found about drinking?
15. How would moderate drinkers feel about the new research findings?
16. Where was the result of the study first made public?
Passage Three
On Christmas Eve 1971, Julia Smith was taking a flight in Peru with her mother to join her father, a Professor, who was an expert on the jungle and plants and animals living there. Unfortunately, the plane crashed in a storm. The passengers all died except Julia who only had a few cuts. She was determined to survive. She had no map, only a bag of sweets and her torn clothes. She found a stream and followed it, trying to keep in the shade as much as possible, because she had no hat. For ten days, she walked along the river, eating fruits from the trees. At night she slept near the river bank, on the ground which was wet from the rain. She often felt weak, but she refused to give up. On the 10th day, she arrived at a small but. The three Indian hunters who visited the hut every two weeks rescued her and took her by boat to a small village from where she was flown to a hospital. She was safe at last.
Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.
17. Why was Julia taking a flight in Peru?
18. What happened to Julia after the plane crash?
19. Why did Julia try to stay in the shade when she walked along the river?
20. What did the three Indian hunters do?
参考答案
Part I
1.C 2.B 3.D 4.B 5.C
6.D 7.A 8.B 9.A 10.A
11.C 12.A 13.D 14.C 15.B
16.A 17.D 18.B 19.C 20.D
您是否对这篇资料想说点什么?欢迎评论或者纠错,或者提交填空题答案! 您也可以立即
共有0人向本资料提供了听力原文,其中被采用了0篇,当前有0篇待审批,有0篇未被采用! 查看明细>>
如果您有更好的听力原文,欢迎提供给大耳朵,如果被采用,您将获得20到100金币的奖励!
CET4历年听力
高瞻远瞩
放眼全球
推荐资源
最新社区精华帖子更多>>
  • 走遍美国教学版
    走遍美国教学版
  • 哈利学前班[英语儿歌]
    哈利学前班[英语儿歌]
  • 海绵宝宝 英文版
    海绵宝宝 英文版
  • 风中的女王第1季
    风中的女王第1季
经典学习方法更多>>

听力排行

试题

视听

歌曲

电影

听力资料目录导航
听力测试 英语词汇 英语口语 考试英语 品牌英语 大学教材 其他教材 商务英语 广播英语 儿童英语
历年中考听力
初中中考模拟
历年高考听力
高考听力模拟
历年四级听力
历年六级听力
四级听力模拟
小学  初中
高中  四级
六级  考研
托福  GRE
星火记忆单词
用Mp3背单词
刘毅词汇记忆
情景英语口语
4+1听力口语
出国实用会话
英语口语8000句
新东方900句
美语听力与发音
ABC到流利口语
口译考试
剑桥考试
中高考考试
大学四六级考试
研究生考试
公共英语考试
英语专业考试
新概念 六人行
赖世雄 许国璋
走遍美国 越狱
疯狂英语 沛沛
语法讲座 动感
大山英语 探索
千万别学英语
大学英语听力
大学英语精读
全新版 21世纪
新视野 实用综
大学体验 新编
成人自考 step
Listen this way
广州版小学英语
广州版初中英语
剑桥少儿英语
朗文3L看听学
Goforit新目标
高中英语课本
进阶听说教程
商务英语300句
VOA商务英语
商业英语视频
中级商务英语
初级剑桥证书
新编剑桥英语
剑桥英语精华版
2007年VOA慢速
VOA中级美语
美国习惯用语
VOA流行美语
澳广播英语讲座
在线大学课堂
VOA视频节目
宝宝ABC
棒棒英语
哈哈美语
LittleFox儿歌
英语儿童故事
380英语小故事
1035个英语单词

免责声明:本站只提供资源播放平台,如果站内部分资源侵犯您的权益,请您告知,我们会立即处理。
Copyright © 2010-2017 大耳朵英语   |

微信扫一扫手机学英语 关闭
微博扫一扫手机学英语 关闭
QQ扫一扫手机学英语 关闭
万利彩票计划群 山东11选5 环球一号彩票计划群 迅雷彩票计划群 亿宝娱乐彩票计划群 9号棋牌 河北快3开奖 金沙彩票计划群 长江彩票计划群 极速赛车精准计划软件

0.219568s